{ "title": "Kansızlık Sinir Yaparmı", "image": "https://www.kansizlik.gen.tr/images/kansizlik-sinir-yaparmi.jpg", "date": "21.01.2024 16:26:47", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "
Kansızlık Sinir Yaparmı, Sinir, stres, kaygı, panik atak gibi kişisel ruhsal durumları ile ilgili hastalıkların belirtileriyle kansızlık belirtileri ile çok benzerlik göstermektedir. Ayrıca kansızlık, sinir ve kaygıyı arttırabilirler. Sinir, stres ve kaygıların belirtileri aynı zamanda kansızlığın da belirtileri olan çarpıntı, yorgunluk, nefes darlığı ve halsizlik gibi belirtiler ile örtüşmektedir. Kansızlık sorunu bulunan kişilerin kırmızı kan hücrelerinin sayısı normal düzeye yaklaşmaya başladığında bu belirtilerin birçoğu ortadan kalkar ve stres düzeyini önemli ölçüde azalmaktadır.

Kansızlık Sinir Yaparmı

Kansızlık bir diğer adıyla demir eksikliği anemisi oldukça çok yaygın görülen bir hastalıktır ve yaklaşık olarak dünyadaki nüfusun %5'ini etkilediği düşünülmektedir. Özellikle genetik nedenlerle görülen kansızlık, bazı hallerde yetersiz beslenme ve gereken vitaminlerin alınamaması sonucunda da ortaya çıkabilir. Demir mineralleri, kansızlık için en önemli uyarı olmakla birlikte, B12 vitamini eksikliği, folik asit eksikliği, magnezyum eksikliği de kansızlık nedenleri arasındadır. Kansızlık tek başına siniri artırabilmektedir. Ayrıca kansızlık çekenler kronik olarak streste yaşayabilirler. Kırmızı kan hücreleri azlığı nedeniyle beyine taşınan oksijenin azalması sonucunda sinir, zihinde karışıklık, konsantrasyon eksikliklerine yol açılmaktadır. Yine aynı sebepten ötürü kalp atışları düzenli düzensizleşir ve çarpıntı görülür. Sonuç olarak kansızlık çeken birisinin, normal insanlara göre çok daha sinirli olabildiği görülmektedir.

Kansızlık ve sinir arasındaki bağı kırmak.

Kansızlığın siniri tetiklediği kabul edilmekle birlikte, aslında bu iki durum birbirinden ayrılan farklı sağlık sorunlarıdır ve her ikisi de tedavisi ayrı ayrı yapılmaktadır. Kansızlık yaşayan birisi karakter olarak aşırı stresli olabilir ve kansızlık tedavisinin yapılmasına karşın stres düzeyi aynı kalabilir. Bu nedenle stres için ayrı bir tedavi yolu izlenmesi en doğru karar olacaktır. Demir, magnezyum ve B12 vitamini, folik asit bakımından zengin bir beslenme programı; doktorunuzun önermesiyle bu vitamin ve minerallerin içeren besin takviyelerinin kullanılması kansızlığın tedavilerinin ilk adımı olabilmektedir. İyi beslenmek aynı zamanda stresi azaltan önemli bir etken olacaktır. Ancak kronik sinir gelişiminde bunun kalıcı olarak tedavilerinin sağlanabilmesi için Uzman doktorların yardımı şarttır. Alanında Uzman bir doktor kontrolünde sinir durumunda anında yapmamız gerekenlerin öğrenilmesi ve olaylar karşısında yaşayacağımız sinirin yapacağı zararları en aza indirme konusunda yapabileceklerimiz hakkında bilgi almamız doğru olacaktır.
" } ] }