{ "title": "İbrahim Saraçoğlu Kansızlık", "image": "https://www.kansizlik.gen.tr/images/ibrahim-saracoglu-kansizlik.jpg", "date": "23.01.2024 03:38:28", "author": "Firdevs Yılmaz", "article": [ { "article": "İbrahim Saraçoğlu Kansızlık, kan hücresinin yapısında oksijenin taşınmasını ve kanın kırmızı olmasını sağlayan hemoglobin bulunur. Nefes alırken akciğerdeki oksijen bu hemoglobin yapısına bağlı olarak taşınır. Hemoglobin vücudumuzda bulunan kanda bulunması gereken miktarda az olursa kansızlık (Anemi) meydana gelir. Dünyada yapılan araştırmalara göre kadınların %30 ile %40 arası kansızlığa yakalanırken bu oran erkeklerde %20 olarak görünür. Demir, B9, B12, folik asit eksikliğidir. Bu vitaminler yeterince alınmaz ise kansızlık orta çıkar. En sık karşılaşılan kansızlık demir eksikliğinden dolayı oluşmaktadır.

İbrahim Saraçoğlu Kansızlıkta ciğer tüketiminin yanlış olduğunu ciğerin içerisinde çok fazla metal bulunduğundan kansızlık durumunda önermemekte. Kansızlık için ilik tüketiminin yanlış olduğunu belirtmekte. Ayrıca Kansızlık ve Akdeniz Anemisi ayrı hastalıklar olduğunu ve tedavisinin farklı yapılması gerektiğini vurgulamakta.

İbrahim Saraçoğlu kansızlık için bitkisel tedavi yani incir kürü, Akdeniz Anemisi için ise kereviz- ıspanak kürü önermekte.

İbrahim Saraçoğlu Kansızlık: İncir Kürü için gerekli malzemeler
İbrahim Saraçoğlu Kansızlık Kürü Hazırlanışı ve Tüketilmesi

Kuru incirleri iki parçaya ayırarak kaynamış 2,5 su bardağı suyun içine atın ve tekrar ocakta en az 10 dk en fazla 15 dakika kaynatın. Daha sonra soğuması için bir kavanoz ya da şişeye süzün. Günde 2-3 bardak öğünlerden 15 dakika önce tüketilecek. İbrahim Saraçoğlu kansızlık için bu kürün 21 gün uygulanması gerektiğini belirtmekte. Kuru incirlerin üzeri beyazlaşmış ise.

Soğuk su ile yıkamanızı ve beyazlığı kaynatmaya başlamadan almanızı önermekte. Ayrıca yapmış olduğunuz bu karışımı gün içinde tüketmeli ve her gün yeniden hazırlanmalısınız.

İbrahim Saraçoğlu Kansızlık (Akdeniz Anemisi): Kereviz- Ispanak kürü için gerekli malzemeler
İbrahim Saraçoğlu Kansızlık (Akdeniz Anemisi) Kürü Hazırlanışı ve Tüketilmesi

Yarım litre suyu ocakta kaynatın ve su kaynarken yıkanmış dilimlenmiş 250 gram kereviz içine atın ve 8-9 dakika kısık ateşte haşlayın ve sonra 250 gram yıkanmış ıspanağı ilave ederek 5 dakika daha ağzı kapalı olarak kaynatın. Daha sonra ılımaya bırakın, soğuduktan sonra karışımı süzüne buz dolabında muhafaza edin. Gün içeresinde bu karışımı içip bitirmeniz ve her gün yeniden hazırlanmalısınız. Sabah kahvaltıdan önce ya da kahvaltıdan 1 saat sonra, akşam yemeğinden önce ya da akşam yemeğinden bir saat sonra 1'er bardak için. Bu kürün toplam süresi 30 gündür. Bu kürü 15 gün uyguladıktan sonra 10 gün ara verilir ve 15 gün tekrar uygulanır.
" } ] }